Το Europe Direct Λαμίας και η Δομή Φθιώτιδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και...
Την Πέμπτη, 3-11-2016, το Europe Direct Λαμίας παρευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη...
Στις 12.10.2016 , ημέρα Τετάρτη και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος το...
Με τη πορεία «Λεωνίδα Τρόπαιο», στην οποία οι συμμετοχές δρομέων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία...
Τους Κύπριους μοτοσικλετιστές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στις...
Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 το Europe Direct Λαμίας επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής...

Νέα & Εκδηλώσεις Δομής

Ξεκινάμε το Τμήμα Φωτογραφίας για παιδιά

Ξεκινάμε το Τμήμα Φωτογραφίας για παιδιά

Σας περιμένουμε!

"Το μάθημα έχει σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά με την τέχνη της Φωτογραφίας και να αφυπνίσει τη δημιουργικότητά τους. Τα παιδιά, διδάσκονται τα στοιχειώδη γύρω από την τεχνική της Φωτογραφίας και μαθαίνουν μέσα από τα έργα σπουδαίων φωτογράφων. Απαραίτητη η κατοχή ψηφιακής μηχανής ή smartphone."

Τμήμα Fanzine

Στο μάθημα αυτό, διδάσκεται η ιστορία των Fanzine, ενός είδους εντύπων που θυμίζουν μικρά περιοδικά και είναι δυνατόν να ασχολούνται με ειδικά θέματα, όπως η μουσική, τα κόμικ, οι επιστήμες και άλλα. Σκοπός του μαθήματος είναι κάθε μαθητής να δημιουργήσει το δικό του περιοδικό. Να γίνει συνολικός δημιουργός και εκδότης ενός εντύπου που θα εκφράζει τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, τις απόψεις, την αισθητική, τα συναισθήματά του.

Την πρώτη ώρα θα μαθαίνουμε τη θεωρία και την ιστορία των Fanzine, ενώ τη δεύτερη ώρα θα περνάμε σε εφαρμογή “στησίματος” του περιοδικού.

Laptop απαραίτητο.

Αρχίζουν αύριο οι εγγραφές στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων

Νέα δημιουργική χρονιά για μικρούς και μεγάλους στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων


Οι εγγραφές αρχίζουν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 5.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.

 Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων ξεκινούν τη νέα τους χρονιά 2016-2017 ανανεωμένα και στελεχωμένα με καλλιτεχνικά άρτιο και ικανό σε αριθμό προσωπικό. Δημιουργούνται νέα τμήματα, εφαρμόζονται νέες τεχνικές και πολλά...

«Προς μια φιλοσοφία της φωτογραφίας»

«Διότι, στην τέχνη της φωτογραφίας, ελευθερία είναι η στρατηγική της υποταγής του τυχαίου και της αναγκαιότητας στην ανθρώπινη πρόθεση. Ελευθερία είναι να παίζει κανείς ενάντια στη συσκευή».

Το βιβλίο του Vilém Flusser «Προς μια φιλοσοφία της φωτογραφίας», αποτελεί μια προσπάθεια να αναλυθεί βήμα προς βήμα η τέχνη της φωτογραφίας αγγίζοντας και ερμηνεύοντας τον ίδιο τον φωτογράφο, τη φωτογραφική μηχανή του και το φωτογραφικό σύμπαν στο οποίο έχουμε συνηθίζει να ζούμε.

Μετάφραση: Ingo Dünnebier, Ηρακλής Παπαϊωάννου

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δ. Λαμιέων αποχαιρέτησαν τους μαθητές τους για το καλοκαίρι με μια γιορτή

Μια ξεχωριστή γιορτή, για να απονεμηθούν οι αναμνηστικοί τίτλοι σπουδών στους μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα, διοργάνωσαν τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 08.00 μ.μ. στο κτίριο της πλατείας Λαού.

Η Διεύθυνση των εργαστηρίων και το εκπαιδευτικό προσωπικό σας ευχαριστούν για την στήριξη και σας εύχονται χαρούμενες διακοπές.

Οι εγγραφές για τη νέα περίοδο των Εικαστικών Εργαστηρίων θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22310 66066.

Σελίδες

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.