Το Europe Direct Λαμίας και η Δομή Φθιώτιδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και...
Την Πέμπτη, 3-11-2016, το Europe Direct Λαμίας παρευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη...
Στις 12.10.2016 , ημέρα Τετάρτη και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος το...
Με τη πορεία «Λεωνίδα Τρόπαιο», στην οποία οι συμμετοχές δρομέων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία...
Τους Κύπριους μοτοσικλετιστές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στις...
Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 το Europe Direct Λαμίας επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής...

Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου με τέσσερα (4) άτομα, για την εκτέλεση του Υποέργου 1 της Πράξης «Θερμοπύλεια»

Ημερομηνία: 
Πέμ, 12/08/2021 - 12:15

Οι Θερμοπύλες, αποτελούν για το Δήμο Λαμιέων, ένα από τα τρία κομβικά σημεία διαχρονικής συνάντησης των αγώνων των Ελλήνων κατά την εξέλιξη των αιώνων (Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος). Ιστορικές τοποθεσίες με γεγονότα που επηρέασαν ξεχωριστά το καθένα την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο ιδεώδες της ελευθερίας. Το 2020 συμπληρώθηκαν 2.500 έτη από τη μάχη των Θερμοπυλών, ένα γεγονός που σημάδεψε την εξέλιξη των Περσικών Πολέμων και επηρέασε καθοριστικά σε πολλαπλά επίπεδα την ελληνική αλλά και την παγκόσμια Ιστορία και τον πολιτισμό. Οι βάσεις του νεοελληνικού, του ευρωπαϊκού και του δυτικού πολιτισμού, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, και η αναγνωρίσιμη ως κοινή πνευματική και ιδεολογική καταβολή και ταυτότητα των λαών που τον ενστερνίστηκαν και τον καλλιέργησαν περαιτέρω, στηρίζονται εν πολλοίς στα συμβολικά και ουσιαστικά θεμέλια που τέθηκαν ακριβώς πριν 2.500 χρόνια με τις περιφανείς ελληνικές νίκες στα Περσικά, και την καταλυτική επίδραση που αυτές άσκησαν διατηρώντας αμείωτη τη δυναμική τους στο μύθο και στην ιστορία. Σε αυτή την χρονική περίοδο η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων επιχειρεί να διοργανώσει εορτασμούς και εκδηλώσεις ξαναπιάνοντας το νήμα της δημοκρατίας και του φωτεινού πνεύματος που συνδέει την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα και την Ευρώπη με την επετειακή επιστροφή στις Θερμοπύλες να αποτελεί την ελάχιστη τιμή και οφειλή στην εθνική μας υπερηφάνεια και την οικουμενική αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Υποέργο 1 αφορά στην διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «Θερμοπύλεια» για τα έτη 2021, 2022 και 2023 με σημείο (κέντρο) διεξαγωγής το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (ΚΙΕΘ). Τα «Θερμοπύλεια» ως θεσμός πολιτιστικών δράσεων διοργανώνονται ήδη από το 2010 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους και με πλήθος εκδηλώσεων. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων σχεδιάζει τη στρατηγική στον τομέα του πολιτισμού που είναι συνδεδεμένη με το σημείο – τοπόσημο της μάχης των Θερμοπυλών λόγω της προτεραιότητας της Στρατηγικής ΟΧΕ/ΒΑΑ για την κατοχύρωση και εμπλουτισμού του θεσμού των «Θερμοπυλείων» ως πολιτιστική εκδήλωση ιστορίας και πολιτισμού, διάδοσης του πνεύματος του πολιτισμού και σύνδεσή του με το ιστορικό τοπόσημο της μάχης των Θερμοπυλών καθώς και της ευνοϊκής συγκυρίας ανάπτυξης πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεργειών που στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών με αντίστοιχα θεματικά ενδιαφέροντα.

Στη λογική αυτή και προς την κατεύθυνση της κάλυψης των νέων αναγκών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων προτίθεται να προσλάβει τέσσερα (4) έκτακτα στελέχη με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ). Ειδικότερα, ως προς το έκτακτο προσωπικό επισημαίνεται ότι ο ανθρωποχρόνος παροχής των υπηρεσιών τους για την εκδήλωση ορίζεται ως (12) ανθρωπομήνες για το στέλεχος συντονισμού της Πράξης και έως είκοσι (20) ανθρωπομήνες για τα στελέχη υποστήριξης της Πράξης για όλη τη διάρκεια της (και έως τις 31.12.2023). Ο ανθρωποχρόνος παροχής των υπηρεσιών τους για την εκδήλωση ορίζεται κατά μέγιστο έως εξής: α) τέσσερεις (4) ανθρωπομήνες ανά έτος για το στέλεχος συντονισμού και β) έως και οκτώ (8) ανθρωπομήνες ανά έτος για τα στελέχη υποστήριξης των εκδηλώσεων και γ) η κάλυψη τους ανθρωποχρόνου συνδέεται άμεσα με τα αποτελέσματα της Πράξης της οποίας του φυσικό αντικείμενο δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα τις έκτακτες συνθήκες (π.χ. υγειονομική κρίση, έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ.).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το αρχείο που ακολουθεί.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.